Sirmione

Het prachtige schiereiland Sirmione ligt op ongeveer 25 kilometer afstand van Altomincio Family Park en is een van de drukbezochtste plekken van het Gardameer. Sirmione is gelegen op een schiereiland aan de zuid oever van het Gardameer. Het historisch centrum van dit schilderachtige plaatsje is geheel autovrij. Voor de ingang van het historische centrum bevinden zich drie grote parkeerplaatsen waar u de auto tegen een betaling kunt parkeren. Omdat er dagelijks duizenden toeristen afreizen naar Sirmione is deze parkeerplaats in het hoogseizoen vrijwel altijd vol. Daarom raden wij aan om met de boot naar Sirmione te reizen. Ook een voordeel is dat de haven direct aan het historisch centrum ligt.

Kasteel Scaliger in Sirmione, ItaliëStraat met winkels en touristen in Sirmione

Romeinse Ruïnes

Het zuidelijke deel van Sirmione wordt gedomineerd door ‘Rocca Scaligera’ die u direct na het betreden van het historisch centrum zal tegenkomen. Het kasteel uit de 13e-eeuw wordt omgeven door een slotgracht en beschikt over twee ophaalbruggen. Het kasteel is tegen een betaling te bezoeken. Het uitzicht vanuit de toren is ook zeker de moeite waard! Het noorden van het eiland wordt gedomineerd door de ruïnes van de Romeinse villa Le Grotto. Er wordt gezegd dat deze villa ooit aan de Latijnse dichter Gaiuse Valerius Catullus toebehoorde. Tevens kunt u hier ook museum Antiquarium bezoeken: een van de meest indrukwekkende musea van het Gardameer.

Zwevende terrassen

De romeinse ruines van catullo caves in Sirmione, Gardameer, ItaliëHet is mogelijk om met een toeristen treintje de ruïnes van Catallus te bereiken. U kunt er ook voor kiezen om de ruïnes te bereiken via de panoramische route langs het meer. Dit pad kunt u vinden aan de oost kant van het schiereiland. Tijdens het bewandelen van deze route loopt u het 16e-eeuwese kerk Santa Maria Maggior tegen het lijf. Ook voert het pad u langs de zwavelbronnen en diverse strandjes. Dankzij de zwavel bronnen heeft Sirmione zich kunnen ontwikkelen tot een gerenommeerde kuuroord. Vandaag de dag zijn er nog verschillende spa’s te vinden. Voor wat ontspanning kunt u terecht bij de westelijke oever van Sirmione. Aan deze zijde vindt u het prachtige Piazza Giosuè Garducci en diverse terrassen die op palen boven het meer zijn verheven.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *