Venetië

Venetië is een van de meest romantische steden ter wereld. Vanaf Altomincio Family Park bent u binnen twee uur in deze wereld stad. Door de meer dan 150 kanalen, 400 bruggen en 100 pleinen beschikt de stad over een bijzondere uitstraling. Een ontdekkingstocht door Venetië is daarom zeker een avontuur. Struin door de eeuwen oude auto vrije straatjes, proef overheerlijke streekgerechten in een van de “ristorantes” of drink een glaasje “Vino Rosso” in een gezellig barretje.

Een Gondola op het Grande kanaal tijdens zonsondergang in Venetië, ItaliëEen Gondola op het Grande kanaal met Rialto Brug tijdens zonsondergang in Venetië, Italië
Venetië is een waar openlucht museum. Vandaar dat de complete stad en haar lagune op de UNESCO wereld erfgoed lijst staat. Deze betoverende stad staat ook bekend als een architectonische parel. Bezoek bijvoorbeeld het wereldberoemde San Marco-plein. Dit plein ligt in het midden van Venetië en is vernoemd naar de beschermheilige van de stad. Loop vervolgens naar het toonbeeld van Venetië: de Rialtobrug. Gebouwd in 1591, deze brug is de oudste en bekendste brug van Venetië. Ook een bezoekje aan de San Marco-basiliek, het Dogenpaleis en de historische klokkentoren mogen niet ontbreken.

Hoe komt u er?

Prachtig VenetiëVenetië is zowel met de auto als met de trein te bereiken. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt op 7 kilometer afstand van de camping in Peschiera del Garda. Dit plaatje is makkelijk met de bus, auto of fiets te bereiken. Vanaf Peschiera bent u met de sneltrein (Frecciarossa of Frecciabianca) binnen anderhalf uur in Venetië. Vaak hoeft u niet overstappen als u gebruik maakt van de sneltrein. Als u de regionale trein pakt is het vaak zo dat u in Desenzano of Verona moet overstappen. Stap vervolgens uit bij de halte “Venezia S. Lucia” en u staat midden in het centrum van Venetië!

Het is ook mogelijk om met de auto naar Venetië te reizen. Auto’s en fietsen zijn niet toegestaan in het historisch centrum vandaar dat de auto een stukje buiten het centrum geparkeerd moet worden. Piazzale Roma ligt het dichtste bij het centrum van Venetië maar is daarmee ook gelijk de duurste en drukste parkeerplaats. Wij raden u aan om de auto bij Terminal Fusina te parkeren. Hier zijn de parkeer tarieven namelijk een stuk goedkoper. Pak vervolgens de Vaporetto (waterbus) die u in het centrum van Venetië afzet.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *