Museo della Pesca

In Peschiera del Garda bevindt zich een leuk bescheiden museum dat zich heeft gewijd aan de geschiedenis van de visserij van de stad. De naam Peschiera (Piscaria) geeft al aan dat dit schilderachtige stadje in het verleden een belangrijke rol heeft gespeeld in de visserij van het Gardameer. Peschiera wordt ook wel eens de visserij-hoofdstad van het Gardameer genoemd. Museo della Pesca ligt op ongeveer 7 kilometer afstand van Altomincio Family Park en is met haar prachtige oude foto’s en zeldzame voorwerpen zeker een bezoekje waard. Peschiera del Garda beschikt over een rijk verleden in de visserij van deze regio en dit wordt ook zeker weergeven in de permanente tentoonstelling die in het museum te bewonderen is.
museo della Pescamuseo della Pesca 2

Bijzondere vondsten

In het museum zijn bijzondere overblijfselen te vinden van, onder andere, oude boten, zeldzame stukken en unieke materialen en gereedschappen. Ook zijn er ouderwetse beelden van de visserij te vinden in het museum. De bijschriften van deze beelden vertellen een verhaal over de tradities en cultuur van de visserij van Peschiera del Garda. Het museum neemt haar bezoekers mee op een interessante reis die de geschiedenis van de vissers en de sfeer van het meer tot leven brengt.

Een unieke kijk…

museo della Pesca 3Het museum bestaat uit een reeks opeenvolgende kamers die elk een andere fase van de visserij tentoonstelt. Vanaf 2013, na een restauratie project van een aantal maanden, is de Radetzky zaal weer geopend voor het publiek. In deze zaal is een bijzondere tentoonstelling te vinden dat toegewijd is aan de Artillery Barracks van Porta Verona. De objecten die in het museum zijn te bewonderen zijn door leden en gasten van het museum geschonken die echt een deel uitmaken van het vissersleven van Peschiera del Garda. Het museum is alleen op zaterdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 16.00 uur tot 18.30 uur. Toegang tot het museum is gratis.

Piazzale Cesare Betteloni 3
37019 Peschiera del Garda VR
Italië

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *