Milaan

Milaan is een van de meest indrukwekkende steden ter wereld en is na Rome de grootste stad van Italië. Deze wereldstad ligt op ongeveer 140 kilometer afstand van Altomincio Family Park en is op verschillende manieren vanaf de camping te bereiken. Milaan is het financiële hart van Italië en is op het gebied van mode een zeer belangrijke speler. Milaan staat ook zeker bekend om haar prachtige piazza’s, schilderachtige steegjes en authentieke winkeltjes. In Augustus lopen de grote steden mede dankzij de hitte in Italië leeg. Grote kans dat de wat kleinere winkels in Milaan gesloten zijn en dat de eigenaar net zoals u zijn vakantie op een camping aan het vieren is.

Milan Cathedral Square (Piazza del Duomo), Lombardy, Italy, Europe

Een stad vol schatten

Wanneer u in het centrum van Milaan staat zult u de indrukwekkende ‘duomo’ zeker niet missen. Deze wereldberoemde kathedraal uit de 14e eeuw is het boegbeeld van Milaan en is een van de meest spectaculaire exemplaren van de gotische architectuur. Aan de linkerzijde van de duomo bevindt zich de Galleria Vittorio Emanuele II. De luxe mode merken die in deze winkelstraat zijn gevestigd worden overdekt door een gebogen dak dat bestaat uit glas en ijzer. Aan het uiteinde van de Galleria bevindt zich een andere bezienswaardigheid die u zeker niet mag missen: ‘Teatro alla Scala’. Dit genormeerde operagebouw is voor veel soprano’s en ballerina’s een gewilde werkplaats. Muziek liefhebbers doen er alles aan om een kaartje te bemachtigen voor een voorstelling. Kaartjes zijn namelijk al snel uitverkocht.

Hoe bereikt u Milaan?

Galleria Vittorio Emanuele II in Milan, ItalyMilaan is op verschillende manier vanaf hetAltomincio Family Park te bereiken. Zo bent u bijvoorbeeld met de auto via de A4 binnen 2 uur in Milaan. Wij raden echter aan om met de trein te gaan. Parkeren gaat in het hoogseizoen wat lastig en is ook erg duur. Ook duurt het nog een tijdje voordat u echt in het centrum van Milaan staat. Wij raden aan om vanaf het station in Peschiera del Garda de trein te pakken hier kunt u namelijk gratis de auto parkeren. Alle treinen rijden, met een paar uitzonderingen, direct naar het centrum van Milaan. De treinen rijden vrijwel altijd op tijd en in vergelijking zijn treinkaartjes in Italië goedkoper dan in Nederland. Met de sneltrein (Frecciarossa of Frecciabianca) bent u binnen 1 uur en 10 minuten in het centrum. Met de regionale trein kan het 1,5 uur duren.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *