Valeggio sul Mincio

Camping Altomincio ligt vlakbij het stadje Valeggio sul Mincio. Vanaf de camping bereikt u deze lieflijke plaats binnen enkele minuten. Het plaatsje bevindt zich in de prachtige Morain heuvels tussen twee regio’s in. Hierdoor behoort de plaats tot de Lombardijse en Venetiaanse cultuur qua taal, tradities en historische aspecten.

Valeggio sul Mincio is een geliefde bestemming bij toeristen. Dit komt vooral door de prachtige natuur rondom de plaats: de rivier de Mincio meandert door een groene vallei die bezaaid lijkt met middeleeuwse stadjes. Valeggio sul Mincio is een van de meest groene gebieden aan de zuidkant van het Gardameer. Als u een bezoekje brengt aan deze plaats moet u zeker een van lokale wijnen meenemen. Valeggio is namelijk een succesvolle wijnregio met vele vermaarde wijnhuizen.

valeggio sul mincio

Città d’Arte

Valeggio sul Mincio wordt ook wel een ‘stad van de kunst’ (Città d’Arte) genoemd. Valeggio sul Mincio heeft namelijk een prachtig historisch centrum, dat uitnodigt tot heerlijk flaneren. In de straten van het centrum en op Piazza Carlo Alberto wordt iedere vierde zondag van de maand een antiekmarkt gehouden. Ook vindt er jaarlijks, in het eerste weekend van Juli, de ‘Fiera di Valeggio’ plaats. Tijdens dit evenement zult u tentoonstellingen van lokale kunst en handwerken vinden. Ook kunt u hier de plaatselijke delicatessen uitproberen. Valeggio sul Mincio staat verder bekend om de beroemde tuinen in Parco Giardino Sigurtà. Dit park geniet wereldwijde faam bij liefhebbers van openbare tuinen, mensen komen van over de hele naar het Gardameer om deze tuinen te bewonderen.

Een perfect uitvalsbasis

Het vakantiepark is een ideale uitvalsbasis om de omgeving van Valeggio sul Mincio te verkennen. Historische steden als Verona en Mantova liggen op een comfortabele rijafstand. Zelfs een excursie naar Venetië behoort tot de mogelijkheden. Ook de pretparken Canevaworld en Gardaland in Peschiera del Garda liggen in de buurt van Valeggio sul Mincio. Het personeel bij de receptie geeft u graag meer informatie over de bezienswaardigheden in de regio.

Wilt u camping Altomincio Family Park boeken? Kijk dan op de boekingspagina.

Fan van Altomincio Park? Deel het!