Borghetto sul Mincio

Op ongeveer 7 kilometer afstand ten zuiden van Camping Altomincio ligt het liefelijke Borghetto sul Mincio. Dit pittoreske middeleeuws dorpje ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het mooie Valeggio sul Mincio. De straten van Borghetto sul Mincio nodigt uit tot heerlijk slenteren na het dineren in een van de restaurants. Tijdens het struinen kunt u genieten van vele historische juwelen. Zo is er bijvoorbeeld de 650 meter lange Visconti brug (Ponte Visconteo) uit de 14e eeuw die zich over de rivier de Mincio uitstrekt. Vanaf deze brug kunt u genieten van een prachtig vergezicht van Borghetto sul Mincio. Het dorpje zelf is klein. Het bestaat uit een aantal huisjes en watermolens. Een aantal van de watermolens zijn nog steeds actief. Deze verwerken vandaag de dag nog steeds rijst en tarwe.

Borghetto sul Mincio, Lombardia, ItalyBorghetto

Castello Scaligero

Waan uzelf in het verleden tijdens een wandeling door dit schilderachtige dorpje. De goed bewaarde gebouwen geven u een indruk van hoe het leven hier honderden jaren geleden eruit zou hebben gezien. De ruïnes van Ponte Visconteo is zeker een hoogte punt van Borghetto sul Mincio. Maar ook de 15e -eeuwse Chiesa di San Marco Evangelist met haar fraaie fresco’s mag u zeker niet missen. Boven op de heuvel van Borghetto sul Mincio staat het imposante Castello Scaligero. Dit eeuwen oude gebouw met haar indrukwekkende torens is begaanbaar via een ophaalbrug. Het kasteel is via een wandelpad vanaf Borghetto sul Mincio te bereiken. Het wandelpad begint in de buurt van een parkeerplaats aan de voet van de berg. Let op: de klim naar het kasteel is best stevig.

Liefdespasta

"Borghetto, Italy"
In Borghetto sul Mincio kunt u genieten van heerlijke streek gerechten in een van restaurants van het dorpje. Als u in Borghetto bent moet u zeker de gerenommeerde liefdes pasta bestellen. Deze handgemaakte tortellini wordt ook wel eens ‘nodo d’amore’ genoemd (liefdesknoop). Het verhaal gaat dat twee geliefden een knoop in een zakdoek hebben gelegd voordat ze samen de Mincio zijn ingesprongen. Elke derde dinsdag van juni wordt deze legende herdacht met een spectaculair evenement op de Ponte Visconteo. Deze brug wordt dan getransformeerd in een openlucht restaurant waar de handgemaakte tortellini di Valeggio wordt geserveerd.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *