Verona

Heeft u behoefte om tijden uw vakantie een wat grotere stad te bezoeken? Breng een bezoek aan Verona! Deze stad is het decors van Shakespeares’ legendarische Romeo en Julia. Elke jaar bezoeken miljoenen mensen het balkon van Julia en de kerk waar Romeo en Julia volgens de tragedie zijn getrouwd. Verona is een prachtig openlucht museum, het complete centrum van Verona staat namelijk op de wereld erfgoed lijst van Unesco. Deze schilderachtige stad is van vele markten thuis. Zo kunt u naast het bewonderen van historische monumenten ook heel goed shoppen en genieten van streekgerechten in een van de talloze restaurants.

Verona, Italy

Een rijk verleden

Verona heeft een enorm rijk verleden. Monumenten staan als getuigen van het verleden over de stad verspreid. In de tijd van de Romeinen was Verona een zeer belangrijk handelscentrum door haar ligging aan het einde van de Brennerpas. Vandaag de dag kunt u nog een van de drie wegen bewonderen die in de Romeinse tijd zeer belangrijk waren: Namelijk de Via Gallia. Deze weg voert vanaf het Gardameer direct naar Verona. De meeste historische monumenten in Verona komen uit de hoogtijdagen van de Romeinse tijd en de Renaissance. Zo kunt u de Indrukwekkende Arena bewonderen op Piazza Bra en het Romeinse Forum op Piazza della Erbe. Teven vindt u hier de Torre dei Lamberti. Deze toren is maar liefst 84 meter hoog. Als u deze toren beklimt wordt u beloont met een prachtig uitzicht over Verona.

Het balkon van Julia

Wall of LoveHet tragische verhaal van Romeo en Julia speelt zich af in Verona. Wat vele mensen niet weten is dat Shakespeare de stad zelf nooit heeft bezocht. Desondanks zijn vele locaties die in de tragedie voorkomen een favoriet onder de toeristen. Aan de Via Cappella 27 kunt u hier huis van Julia bewonderen. Hier zou de beroemde balkon scene tussen Romeo en Julia hebben plaatsgevonden. Op de muren van de Via Cappella kunt u de liefde tussen u en uw partner vereeuwigen door uw namen op de stenen te schrijven. Het huis van Romeo vindt u een paar straten verder in de Via Arche Scaligeri.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *