Mantova

Mantova is een van de meest betoverende steden van de provincie Veneto en is volgens sommige de meest romantische stad van Europa. Mantova ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van Camping Altomincio. Mantova wordt aan drie kanten omgeven door kunstmatige meren die in de 12e eeuw zijn gecreëerd. Het historische centrum van Mantova beschikt over een gemoedelijke sfeer dat de architectuur en geschiedenis van deze stad complimenteert. Het centrum is doorspekt met gezellige terrasjes en prachtige historische gebouwen. Vooral bij een van de drie grote pleinen in het centrum kunt u tot rust komen. Of struin door de verschillende historische straatjes waar ze de beste plaatselijke lekkernijen verkopen.

Prachtig panoramische blik van de historische stad Mantova in Lombardije, Italië

Een rijk verleden

Mantova is een eeuwen oude stad dat haar oorsprong kent in 2000 v. Chr. De machtige historische familie Gonzaga heeft Mantova gevormd tot de indrukwekkende artistieke, culturele en vooral muzikale stad die u vandaag de dag kunt bewonderen. Zo heeft Mantova een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de opera. Ook staat de stad bekend om haar architectonische schatten, indrukwekkende kunstvoorwerpen, elegante paleizen en haar middeleeuwse en renaissance stadsbeeld. In 2008 is Mantova toegevoegd aan de werelderfgoed lijst van UNESCO en in 2016 is deze stad gekozen als culture hoofdstad van Italië.

Ontspanning

Eeuwen oude Romeinse stad met terrasjes op de achtergrond.Piazza del Erbe en Piazza Mantegna vormen samen het hart van Mantova. Aan de Piazza Mantegna bevindt zich het prachtige Basilica di Sant’Andrea. Vooral de gevel van de kerk is zeer indrukwekkend. Het fraaie Piazza delle Erbe is versierd met imposante middeleeuwse gebouwen. Ook staat hier het Palazzo della Ragione (voorheen een rechtbank), de Rotonda di S. Loreno (een kerk uit de 11e eeuw) en de Torre dell’Orologio. Voor wat ontspanning kunt u terecht bij Piazza Broletto. Hier bevinden zich meerdere gezellige trattoria’s, gelaterie, barretjes en winkeltjes. Op dit plein bevindt zich ook het standbeeld de grote Romeinse dichter Vergilius.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *