Museo Ferrari

Enzo Ferrari besloot in de jaren 40 zijn werkplaats te vestigen in het kleine dorpje Maranello in Noord-Italië. Sindsdien is dit dorpje wereldberoemd geworden en is trekpleister voor vele toeristen. De fabriek is vandaag de dag nog steeds in Maranello te vinden echter is het formaat van de Ferrari fabriek wat groter geworden. Het enige wat er nog over is van het de oude fabriek is de beroemde rode fabriekspoort. Als u een bezoekje brengt aan Maranello zult u de Ferrari fabriek zeker niet voorbij rijden. Het Ferrari complex neemt namelijk een groot deel van het dorpje in beslag. Vanaf Altomincio Family Park bent u met de auto binnen 2 uur in Maranello.

Enzo Ferrari

In 1929 is het Italiaanse automerk Ferrari opgericht door Enzo Ferrari. Het was de bedoeling dat Ferrari een raceteam zou worden onder de naam Scuderia Ferrari om vervolgens aan verschillende races mee te doen met de auto’s van Alfa Romeo. Nadat Alfa Romeo besloot te stoppen met hun race afdeling besloot Enzo Ferrari zelf de Alfa’s te produceren. Wat een groot succes werd. Vandaag de dag is Ferrari niet meer weg te denken uit de auto wereld. Vandaar dat er een prachtig museum is toegewijd in de geboorte plaats van de Ferrari’s.

Museo Ferrari

Het museum biedt haar gasten een meeslepende en unieke ervaring. Het museum legt haar focus op het verleden, het heden en de toekomst. In het museum bevindt zich de permanente tentoonstelling over Formule 1 en de wereldkampioenschappen, compleet met auto’s en pitstoppen. Verder beschikt het museum ook over een bioscoop waar men thema films van de F1 kunnen kijken, semiprofessionele Formule 1 simulators, een foto set waar men een gepersonaliseerde souvenirs kan laten maken, een groot scherm waar live wedstrijden worden afgespeeld tijdens grand prix dagen en een ruimte waar men de mogelijkheid heeft om echte banden te verwisselen. Het is ook leuk om rijdende Ferrari’s spotten. De auto’s worden namelijk rondom de fabriek ingereden door testrijders. De beste plek om Ferrari’s te spotten is voor de fabriek aan de Via Trebbo!

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *