Brescia

Brescia is een prachtige historische stad en is een van de grootste archeologische gebieden van Noord-Italië. Brescia ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Altomincio Family Park en is dankzij het nabijgelegen snelwegenkruispunt makkelijk te bereiken. Deze stad is na Milaan de belangrijkste industrie,- en handelscentrum van de provincie Lombardije. Het centrum van Brescia wordt omhult door een jas van moderne gebouwen maar het historische centrum zit vol met architectonische parels uit de middeleeuwen en de renaissance. Zo zult u er indrukwekkende overblijfselen uit de Romeinse tijd vinden en fraaie kerken, palazzo ’s en kastelen met een prachtig renaissance hoesje tegen het lijf lopen.

Brescia, oude en nieuwe kathedraalLa Loggia (gemeentehuis) in Brescia,

Ontdek Brixia

Romeinse ruines (capitolium Brescia), ItaliëBrescia, met haar historische pleinen en straatjes, is makkelijk lopend te verkennen. Een informatie boekje en kaart zullen handig zijn zodat u zich kunt oriënteren in deze prachtige stad. In het historische centrum zult u veel ruïnes tegenkomen die hun oorsprong kennen in de Romeinse tijd toen Brescia nog ‘Brixia’ heette. Uw Romeinse ontdekkingstocht begint bij Piazza del Foro, het epicentrum van de stad. Hier ontmoete de historische weg Decumanus (van oost naar west) de Cardo (van noord naar zuid). Tevens was deze piazza ook de thuisbasis van het Forum dat diende als het centrum van de politiek en handel. Een stukje verder vindt u de indrukwekkende restanten van Tempio Capitolino. Aan de rechterzijde bevinden zich de ruïnes van Teatro Romano dat ooit een gigantisch theater was met meer dan 15.000 zitplaatsen.

Shopping!

Als u klaar bent met het ontdekken van het cultuurhistorisch erfgoed van Brescia kunt terecht bij de tientallen winkels in de stad. Van boetiekjes tot markten en van barretjes tot restaurants. Brescia’s ‘joie de vivre’ kleurt de stad! Piazza della Vittoria is het moderne gedeelte van de stad. Als u lekker wilt gaan shoppen moet u bij de Via delle X Giornate en de Corso Zanardelli zijn. Loop tijdens het winkelen ook even langs Teatro Grande. Dit theater beschikt over een prachtige gevel en een opulente foyer volledig ingericht in de Rococo stijl.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *