Museo Solferino

Solferino ligt op ongeveer 17 kilometer afstand van Altomincio Family Park in de provincie Mantova. Dit pittoreske dorpje dat in de Morenische heuvels ligt is bezaaid met gezellige piazza’s en prachtige gebouwen. Niet alleen is de schoonheid van dit plaatsje opmerkenswaardig ook is de geschiedenis van Solferino bijzonder. Solferino speelde namelijk een belangrijke rol in de geschiedenis van de Italiaanse onafhankelijkheidsveldslagen in 19e eeuw. De veldslagen die in 1859 zijn gevoerd in de buurt van Solferino waren ongelofelijk belangrijk voor de eenwording van Italië. Deze bijzondere en belangrijke geschiedenis maakt Solferino een interessante plek om tijdens uw vakantie aan het Gardameer te bezoeken.

solferino

Een belangrijk gevecht…

In de buurt van San Martino en Solferino vond op 24 juni 1859 een belangrijke veldslag plaats. Het Italië dat wij nu kunnen was in de 2e helft van de 19e eeuw nog opgesplitst in afzonderlijke delen. Hier vochten de Oostenrijkers tegen de Fransen en Italianen. Het Morenische gebied werd op het moment van het gevecht overheerst door het Oostenrijkse leger. Om de Oostenrijkers te verslaan sloegen de Italianen en de Fransen de handen ineen om deze troepen te kunnen verjagen. Na een strijd van 9 uur was keizer Frans Josef van Oostenrijk verslagen. Vandaag de dag word deze veldslag gezien als een van de bloedigste in de geschiedenis van Italië. De overwinning van dit gevecht leidde tot de eenwording van Italië en de oprichting van het Internationale rode kruis.

Museo del Risorgimento

solferino 2In Solferino bevindt zich een museum dat is toegewijd aan deze historische veldslag. Het museum bevindt zich in Parco della Rocca aan de voet van een heuvel. In het museum zijn prachtige historische voorwerpen te bewonderen. Zo vindt u er bijvoorbeeld kanonnen, wapens, uniformen en verschillende souvenirs van die historische dag in 1859.

Openingstijden en tickets
Het museum is elke dag van dinsdag tot zondag geopend. (op maandag gesloten). Dan is het museum van 17 maart tot 15 oktober van 09.00 tot 12.30 uur en van 14.30 en 19.00 uur geopend. Volwassenen betalen €2,50 en kinderen betalen €1,- voor een ticket.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *