Lazise

Lazise is een middeleeuwse stad dat tussen 14e-eeuwse stadsmuren is gevestigd. Eeuwen geleden was Lazise, onder het Venetiaanse bewind, een belangrijk handelscentrum. Het historische douanekantoor (Dogana Veneta) is nog steeds te bewonderen in de haven van Lazise. Vandaag de dag dient Lazise alleen als pittoreske bestemming voor toeristen. Castello Scaligero domineert het centrum van Lazise. Het is helaas alleen mogelijk om dit 12e -eeuwse kasteel van de buitenkant te bewonderen omdat er nog iemand woont! Het kasteel was gebouwd om de inwoners te beschermen tegen de aanvallen van Oostenrijkse legers. Tegenwoordig worden hier regelmatig concerten en andere culturele evenementen georganiseerd. Het middeleeuwse centrum van Lazise is vrijwel geheel autovrij hierdoor kunt u fijn met het gezin onbezorgd door de straten slenteren.

boten in de ochtend in de haven van LaziseLazise, Gardameer, Italië

Geschiedenis en Cultuur

In het water voor de kust van Lazise ligt een vloot van eeuwen oude Venetiaanse schepen. Deze schepen zijn gezonken door hun eigen kapitein om eventuele roofpogingen van de vijand te voorkomen. Nabijgelegen bevindt zich de romaanse kerk ‘San Nicolò’. Deze kerk is toegewijd aan de beschermheilige van zeelieden. Haar 14e-eeuwse fresco’s zijn geschilderd door een anonieme leerling van de school van Giotto. Elke woensdag ochtend is er markt in Lazise. Hier kunt u dan diverse lederwaren, aardewerken, lokale olijfolie en wijn verkrijgen. Gezellige boetiekjes en winkeltjes nodigen u ook uit om binnen even een kijkje te nemen.

Heerlijke streek gerechten

Klein romantisch haventje in Lazise, Gardameer, ItaliëAls u van het cultuur snuiven even wilt bijkomen kan dat bij de talloze barretjes, ristorante’s en trattoria’s die tot in de vroege uurtjes zijn geopend. Op vele menu’s zult u verse vis uit het meer vinden zoals, forel, sardines, snoek, karper en zelfs paling. Na het eten kunt u heerlijk over de boulevard struinen die versierd is met Venetiaanse lampen en het nodige groen. Op de strandjes van Lazise is er in de zomer weinig plek om te zonnen. Maar direct lang de boulevard ligt er een ligweide waar u ook lekker kunt genieten van de zomerse zon.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *