Parco del Mincio

Nabij Altomincio Family Park bevindt zich een prachtig natuur park. Parco del Mincio strekt zicht uit langs de oevers van de rivier de Mincio. U kunt het park vanaf de camping via een pad lang de rivier de Mincio met de fiets bereiken. Dit fietspad gaat helemaal door tot aan Mantova. Hier is dus een mooie dag tocht van te maken! Ook is Peschiera del Garda makkelijk met de fiets te bereiken. Via de fiets route langs de oevers van de Mincio bent u er binnen 15 minuten.

Parco del Mincio

Parco del Mincio is gelegen ten zuiden van Peschiera del Garda aan het brede deel van de rivier de Mincio. In het park zijn verschillende bijzondere diersoorten, planten en bloemen te bewonderen. Het park kunt u prima verkennen met de fiets. U kunt uw eigen fietsen meenemen of u kunt hier een fiets huren. Het is wel verstandig om een stevige fiets met een goede vering te gebruiken aangezien de paden uit zand en kiezels bestaan. De fietspaden voeren u langs de Mincio die u een prachtige uitzicht biedt van Mantova die zich aan de andere van het meer bevindt. Bij het kantoortje op Parco del Mincio kunt u een kaart ophalen. Zo kunt u zich makkelijk in het park oriƫnteren.

Dagtochten

Er liggen drie grote meren ten noorden van Mantova. Ook hier is het mogelijk om heerlijk met de fiets door het park te fietsen. Vanaf Peschiera del Garda is het ook mogelijk om richting het prachtige plaatsje Borghetto sul Mincio te fietsen. Bent u een ervaren fietser en heeft u behoefte aan een wat langere route? Dan kunt de fiets route van Peschiera del Garda naar Mantova pakken. Deze fiets route is maar liefst 35 kilometer lang. Onderweg kunt u genieten van de meest spectaculaire vergezichten van het meer.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *