Peschiera del Garda

Op ongeveer 7 kilometer afstand van Altomincio Family Park ligt het schilderachtige Peschiera del Garda. Tijdens het camping seizoen is dit plaatsje zeer populair onder de toeristen en is met haar 10.000 inwoners zeer levendig. Peschiera is een belangrijke haven,- en vestingstad en heeft daarom eeuwen lang genoten van rijke culturele en historische invloeden. Peschiera is met haar goede geconserveerde historische centrum, prachtige boulevard en smalle steegjes een van de meest indrukwekkende dorpjes van het Gardameer. Zodra u het water passeert en door de oude vestigingsmuren het pittoreske plaatsje binnenloop wordt u omringt door de glorie van het rijke verleden van Peschiera del Garda.

Een brug met bootjes in Peschiera del Garda Peschiera del Garda Peschiera at Christmas, Lake Garda

Het historische centrum van Peschiera wordt omgeven door vestigingsmuren die uit de middeleeuwen stammen. Eeuwenlang heeft deze ommuring een belangrijke militaire rol gespeeld in de geschiedenis van Noord-Italiƫ. Vandaag de dag heeft dit fort alleen nog maar een historische waarde. Deze vijfhoekige vesting van maar liefst 2,3 kilometer lang is in opdracht van de Venetianen in de 16e eeuw gebouwd door gerenommeerd bouwmeester Michele Sanmicheli. De vesting omringt het indrukwekkende historische centrum. Als u de vestigingsmuren beklimt kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het historische centrum van Peschiera. Vanaf de noordoostelijke kant van het fort heeft u een prachtige uitzicht over het kanaal dat door Peschiera loopt.

The boatEen van de fraaiste bezienswaardigheden van Peschiera del Garda is Piazza Ferdinando di Savoia. Het plein is in het geheel is niet heel erg bijzonder, het interessante stukje van de Piazza is aan de westelijke zuidkant van het plein te vinden. Hier bevindt zich de parochie kerk van San Martino uit de 15e eeuw, gewijd aan bisschop St. Martin, en is een van de oudste kerken in het Bisdom van Verona. Ook een mooi stukje in Peschiera del Garda is Viale Cordigero. Deze autovrije straat loopt parallel met het kanaal. Hier vindt u een groot aantal terrasjes waar u van een hapje en een drankje kunt genieten. Elke maandagochtend is er markt in Peschiera in de buurt Piazzale Betteloni. U kunt tot ongeveer 1 uur in de middag heerlijk flaneren langs kraampjes met lokale Italiaanse producten.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *