Desenzano

Desenzano is een van de grootste plaatsen van het Gardameer. Deze bruisende badplaats ligt aan de zuidoever van het Gardameer en ligt op ongeveer 25 kilometer afstand van Altomincio Family Park. Deze historische stad is gesticht door de Romeinen en beschikt daarom ook over een bijzonder Romeins erfgoed. De oude Romeinse weg ‘Via Emilia’, die Verona en Brescia verbond, zou door deze plaats hebben gelopen. Vanaf de 1e eeuw v.Chr. was dit gebied al een belangrijke toeristische bestemming voor de rijke families uit Verona dat toen de belangrijkste stad in Noord-Italië was.

Haven van desenzano Gardameer, ItaliëBoten in de haven van Desenzano, Gardameer, Italië

Een bruisend uitgaanscentrum

Desenzano is vooral een populaire bestemming bij zuid Europeanen. Deze populariteit komt vooral door de prachtige vergezichten van de zuidelijke alpen, de drie grote stranden (Porto Rivoltella Beach, Desenzanino Beach en Spiagga D’oro Beach) en een bruisend en trendy uitgaanscentrum. Vooral Piazza Malvezzi en Piazza Matteotti zijn het centrum van het nachtleven in Desenzano. Ook in het hart van het centrum van de stad bevinden zich enkele verbonden pleinen die beschikken over diverse open-air cafés, winkeltjes, barretjes ‘gelaterie’. Elke dinsdag ochtend is er markt in Desenzano. Op deze markt zijn vooral kraampjes te vinden met lederwaren, aardewerken, kleding en leuke souvenirs.

Een rijk verleden

In Desenzano vindt u talloze monumenten die getuigen van een rijk en welvarend verleden. Zo is er bijvoorbeeld de Duomo di Santa Maria Maddalena. Binnen vindt u het prachtige schilderij ‘Het laatste avondmaal’ van Gianbattista Tiepolo. – Het huis van Angela Merici, oprichter van de kloosterorde “Orsoline”. – Een archeologisch museum (Museo Civico Archeologico Rambotti) – Villa Romana dat tussen de 3e en 5e- eeuw v.Chr. is gebouwd. In 1920 is men begonnen met de restauraties. Deze villa beschikt over 200 m² aan pure opulentie. – Torre di San Martino is ook zeker een bezoekje waard. Deze toren is in de 19e gebouwd om de winst van de tweede Italiaanse onafhankelijkheidsoorlog te vieren.

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *