Bardolino

Bardolino ligt aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer en ligt op ongeveer 28 kilometer afstand van Altomincio Family Park. Bardolino is een van de populairste toeristische trekpleisters van het Gardameer. Wat dit pittoreske plaatsje zo bijzonder maakt is dat het hedendaagse toerisme aan het Gardameer hier ooit is ontstaan. Deze indrukwekkende badplaats wordt gedomineerd door een schitterende boulevard met een daarop aansluitende haven waar u heerlijk over kunt struinen met het gezin. Elke donderdag ochtend is er op deze plek ook een markt te vinden. De boulevard staat dan vol met kraampjes met lederwaren, kleding, aardewerken en leuke souvenirs. Deze fraaie promenade wordt versierd door eeuwen oude gebouwen en het nodige groen.

Mooi uitzicht van Bardolino vanaf een bootEen rij met vlaggen om bezoekers te verwelkomen in de haven van Bardolino Gardameer, Italië

Indrukwekkende karakteristieken

De gebouwen die in dit havenstadje zijn te vinden geven Bardolino die typische Italiaanse badplaats karakteristieken waar het Gardameer zo bekend om staat. Zo is er bijvoorbeeld het langgerekte plein Piazza Matteotti dat als kloppend hart van Bardolino dient. Dit plein loopt van de haven naar het imposante ‘Chiesa Santi Nicole e Severo’. De voorzijde van deze kerk is voorzien van prachtige zuilen. Deze kerk kunt u gratis betreden. Het centrum van Bardolino is grotendeels autovrij. Dit komt omdat het plaatsje voornamelijk bestaat uit smalle steegjes en straten. De beste manier om naar Bardolino te reizen is met de boot. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over parkeren van de auto.

Cin Cin!

Naast haar indrukwekkende architectuur en geschiedenis wordt Bardolino vooral geroemd om haar DOC-wijn die u in en rondom dit kleine stadjes kunt kopen. Tevens beschikt Bardolino ook over een waar wijnmuseum. Het museum is te vinden tussen het uitgestrekte landschap van de wijngaard Zeni Cantina. Hier worden elke week verschillende wijntoeren georganiseerd. Tijdens een rondleiding zal alles worden verteld over de teelt van de druiven, het productie proces en het bottelen van de wijn. Aan het einde van de tour krijgt u uiteraard ook de mogelijkheid om te genieten van deze vino!

Fan van Altomincio Park? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *